Борба с потните крака

Ако потните крака са в състояние да ви накарат да се събуете пред други хора, то вероятно е време да вземете мерки. Въпреки, че краката на всеки се потят от време на време, за голяма част от хората това се е превърнало в проклятие! Този проблем е известен като хиперхидроза в медицинските среди и се предизвиква от прекомерна секреция на потните жлези. Без значение дали забелязвате това потене един – два пъти месечно или всеки ден, съществуват домашни средства за борба с потенето и лошата миризма на краката.

борба с потните крака

Съвет 1

Носете памучни чорапи. Може да си купувате и друг вид чорапи, но е препоръчително да се изработени от естествени материали. Те са по – влакнести и позволяват по – свободната циркулация на въздух. Чорапите от найлон и полиестер са предпоставка за потни крака през целия ден.

 Съвет 2

Мийте краката си всеки ден поне по два пъти. Винаги използвайте антибактериален сапун. Той ще спомогне за унищожаването на микроорганизмите, които предизвикват лошата миризма. Преди да обуете чорапи добре подсушавайте краката си и между пръстите. Там се задържа най – много вода, и това е причината за поява на гъбички точно в тази област.

 Съвет 3

Ползвайте пудра за крака, преди да обуете чорапи. Тя поддържа краката ви сухи през целия ден, което ви осигурява чувство за комфорт.

 Съвет 4

Винаги носете резервен чифт чорапи със себе си. Когато почувствате, че краката ви са влажни отидете до тоалетната и обуйте сухите чорапи. Преди това задължително ги подсушете. Едва ли ще носите и хавлия със себе си, затова и тоалетната хартия ще свърши добра работа.

 Съвет 5

Киснете краката си в чай. Вземете две – три пакетчета чай в един литър вода. След като водата заври оставете съда на котлона за поне 5 минути. Добавете студена вода и потопете краката си. Двадесет минути са напълно достатъчни, за да подейства танина на потните ви жлези. (Танин е вещество съдържащо се в чая)

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: