Как да лекуваме колита в домашни условия

Колита е състояние включващо възпаление на дебелото черво, което причинява сериозни болки. Обикновено състоянието се характеризира с язви, които се срещат по стените на дебелото черво, а те са породени от не здравословно хранене, запек, лошо храносмилане, прекомерната употреба на антибиотици или хапчета и алергии към храна също могат да бъдат причина за появата на язви.

Колит

Веднъж появи ли се колит означава, че сте били изложени на възпаление, което е дразнело нежната мембрана на дебелото черво.

Симптомите свързани със заболяването са: диария, безсъние, чувство за подуване на корема и тежка загуба на тегло.

Въпреки всичко съществуват ефективни домашни средства за превенция и лечение на колита. Предлагаме и да се запознаете с някои от тях в редовете по – долу.

Алое Вера

Алое Вера се е използвало в продължение на години за различни видове заболявания и инфекции. Съединения открити в това растение са доказали ефекта си върху заздравяването на дебелото черво. Екстрактът от Алое Вера действа и като болкоуспокояващо. Вземете няколко листа от билката и изстискайте сока в чаша, добавете вода и пийте два пъти на ден сутрин и вечер. Също така може да варите листат на чай и да приемате по същия начин.

Алое ВераЧесън

Чесънът е едно от най – ефективните домашни средства за борба с колита. Той има антибиотични и противовъзпалителни свойства, които го правят ефективен при защита на храносмилателната система помага за храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Необходимо е всеки ден да изяждате по няколко сурови скилидки чесън въпреки неприятния вкус и аромат. Добавяйте чесън във всяко подходящо ястие. Резултатът ще ви хареса.

ЧесънЖен – Шен

Азиатският Жен – Шен е прочут с чудотворните си свойства, които насърчават общото здраве на храносмилателната система, като е изключително ефективен в борбата с възпаленията. За да го използвате в борбата с колита може да смесвате по 3 – 4 щипки стрит на прах Жен – Шен в чаша с вода и да приемате сутрин и вечер.

Жен ШенМътеница

Известно е че мътеницата има успокояващ ефект върху дебелото черво и така да се каже „инсталира“ добри бактерии в червата, които спомагат за заздравяването на малки язви и подобряват храносмилането. Мътеницата се получава чрез „избиване“ на мляко, като всички мазнини от него изчезват. Приема се при пъти на ден по една чаша.

Мътеница

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: