Детоксикация на организма

Страхувате ли се от растящите разходи за здравеопазване? Притеснявате ли се за това, че вероятно сте неспособни да опазите здравето си в нездравословния свят в който живеем? Искате ли да чувствате постоянен прилив на енергия, искате ли да усещате, че всички системи в организма ви работят с пълни обороти? Е, всичко това не е толкова трудно колкото звучи. Все още има хора, които успяват да постигнат един вътрешен баланс породен от водене на здравословен начин на живот. Той най – общо включва правилно хранене, физически упражнения, добър сън, и ефективно управление на стреса.

Детоксикация

Знаете обаче, че живеем във време, в което токсините са навсякъде и малко по малко отравят нашите тела. Огромното количество въглерод във въздуха, пестицидите в хранителните продукти и още много на брой вредители са в състояние да съсипят здравето ви, ако не вземете мерки за своевременна детоксикация на тялото. Тя трябва да се извършва поне два пъти годишно – през пролетта и есента.

Съществуват различни начини за детоксикация на организма, но като най – ефективен се определя метода с билки. Благодарение на него вие ще можете да поддържате системите в организма си работещи, ще се радвате на здрав тонус и баланс между физическото и психическото си състояние. Кои са най – подходящите билки за детоксикация разберете в редовете по – долу.

Манджиста ( Rubia cordifolia ) – Седалището на нашата имунна система е силно свързано с лимфната система и поради тази причина тя трябва да бъде прочиствана редовно. Лимфната ни система е разпространена из цялото ни тяло, от стените на червата до кожата. Тя се грижи за отстраняване на всички отпадъци попаднали в организма ни. Когато лимфната система не е в добро състояние и общото състояние на нашия организъм се влошава. За да не се стига до там е нужно да я поддържаме в добро състояние. Това може да случи благодарение на билката известна, като Манджиста. Благодарение на нея вие може да предпазвате лимфната си система от „задръстване“ и пренатоварване.

Rubia_cordifolia

Куркума ( Curcuma longa ) – Това е подправка изключително известна с лечебните си свойства и приятен вкус. Наличието ѝ в храната спомага за бързото разграждане на мазнините храносмилателната система. Освен това улеснява и самия процес на храносмилане.

kurkuma-2

Цвекло и сминдух – Когато червата и черния дроб не успяват да пречистят токсините насъбрали се в тялото, жлъчката поема отговорността да обработи остатъците. За да бъде тя в „изправност“ е необходимо да поемате известно количество цвекло и сминдух. Те ще поддържат жлъчката в перфектно състояние.

cherveno-cveklo-sok

Джинджифил – още една чудесна билка, която възстановява храносмилането и го подпомага. Известен още с антиоксидантните си свойства, джинджифилът възстановява храносмилателните ензими.

джинджифил

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: