Как да се справим с пролетните алергии

Пролетта е един от любимите сезони на повечето от нас. Дърветата се раззеленяват, цветята цъфтят, птичките пеят… алергиите се появяват. Колкото и приятни емоции да предизвиква този сезон в нас, за доста хора той е свързан със запушен нос, хрема, сълзящи очи, конюктивит, затруднения при дишане. Това са симптоми съпътстващи сезонните алергии и в частност пролетните алергии или т. нар. сенна хрема.

алергии

От алергии обикновено страдат хода с по – чувствителна имунна система, като съвсем безобидни дразнители предизвикват симптомите. Обикновено децата са тези, които страдат най – много, но при възрастните това също не е рядкост. Тази година пролетта вече взе своите „жертви“. По улиците все по – често се срещат кихащи и подсмърчащи хора, които за пореден път ще изтърпят наказанието си.

Ако на вас ви е писнало всяка година да изживявате този кошмар отново и отново сте попаднали на правилното място. Ние имаме ефективно решение на вашия проблем. В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета за борба с алергиите. Те са изпитвани през годините и никога до сега ефектът им не е бил оспорван.

Съвет 1

Когато сте си в къщи избягвайте да държите прозорците широко отворени, защото по този начин поленът (цветен прашец, причинител на голяма част от алергиите) се посипва в целия ви дом и няма да намерите спокойствие дори през нощта. Когато сте навън винаги при възможност измивайте лицето си с вода, като добре почиствате устните.

Съвет 2

Яжте мед от местни производители. Всичко онова, което причинява появата на алергии през пролетта се съдържа в меда. Това е причината поради, която и препоръчваме всяка сутрин преди закуска да изяждате по една лъжица мед. Това гарантира спокойното ви дишане през деня.

Съвет 3

Яжте чесън и лук! Високото съдържание на кверцетин в тези растения наподобява антихистаминовия ефект, който имат повечето антиалергени. При редовна консумация ще си осигурите спокойствие през пролетния сезон.

Съвет 4

Ако медицинско лице е установило алергията ви към полените, то изключително благоприятно за вас би било промиването на носната лигавица по няколко пъти на ден, както и изплакването на устната кухина.

Съвет 5

Старайте се ежедневно да почиствате праха в дома си. Трябва да знаете, че около 40 % от състава му през пролетта е полен. Ако държите повърхностите чисти, това ще ви спести раздразнението докато си почивате.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: