Камъни в бъбреците – природни средства за лечение

Бъбреците са едни от най – важните органи в човешкото тяло. Бъбреците служат за детоксикация и филтриране на примесите в кръвта, както и отпадъчни продукти в урината. Бъбречните камъни се образуват, когато бъбреците не са в състояние да обработват токсините ефективно. Конкретно кристализацията на необработени минерали е причината за поява на камъни в бъбреците.

бъбреци

За вас сме подготвили няколко природни средства, които са с доказан ефект при наличието на камъни в бъбреците. Лесни са за приложение, но в случай че страдате от алергии към някои от продуктите не е препоръчително да ги ползвате. За ваша сигурност предварително се консултирайте с лекар.

Лимонов сок, зехтин и ябълков оцет

Това е една от най – лесно приложимите рецепти, а ефектът винаги е положителен. Използват се 50 мл. прясно изцеден лимонов сок, 50 мл. зехтин. Дете съставки се смесват и изпиват. Веднага след това се изпива половин литър минерална или преварена вода. След половин час изпийте още половин литър вода смесена със сока на половин лимон и една супена лъжица органичен ябълков оцет. Повтаряйте тази процедура, докато болките не отшумят.

лимонов сокШушулки от зелен боб

За отварата се използват шушулките на узрял зелен боб. Бобените семена се отстраняват, а шушулките се варят в продължение на един час. Приблизителното количество е две шепи потопени в 2 литра вода. Отварата се приема сутрин обед и вечер 30 мин преди хранене.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAСок от нар

Всички са чували за лечебните свойства на нара, а когато става дума за болки и камъни в бъбреците ефекта му е несравним. За целта е необходимо да изпивате по една чаша прясно изцеден сок от нар три пъти на ден преди хранене. Още след първата чаша ще усетите облекчение.

сок от нарЛиста от коприва

Копривата спомага за поддържане на притока на вода през бъбреците и пикочния мехур, като насърчава гладкото уриниране. В същото време отварата от коприва предотвратява превръщането на минералите в камъни и унищожава бактериите. Дневната доза за прием на отварата от коприва е три чаени чаши преди всяко хранене. Самата отвара се приготвя, като за една чаша са необходими около 2 супени лъжици сушени листа от коприва. Ако сезонът позволява употребата на прясна е още по – добре.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: