Какво представлява астмата?

Астмата е хронично заболяване на дихателните пътища, което прави дишането трудно. Астмата предизвиква възпаление на дихателните пътища, което от своя страна води до временното им стесняване и затруднен пренос на кислород до белите дробове. Симптомите, по които може да разпознаете астмата са: кашлица, хрипове, задух и стягане в гърдите.

Въпреки че фармацевтичните компании предлагат почти чудодейни методи за лечение на астма, тя все още си остава сериозно, дори опасно заболяване, което засяга повече от 25 милиона американци. Правилното лечение на астмата улеснява живота и с нея, докато неправилното ѝ третиране може да доведе до различни усложнения.

Предлагаме ви да се запознаете с трите основни характеристики на астмата в редовете по – долу.

Астма

Обструкция на дихателните пътища

По време на нормално дишане мускулните влакна, които обграждат дихателните пътища са отпуснати и въздухът се движи свободно. При хора с астма и субстанции от околната среда причиняващи алергии затягат мускулните връзки около дихателните пътища и въздухът не може да се движи свободно. Когато човек вкарва по – малко въздух от необходимото се получава свирене на белия дроб, което още е известно, като хрипове.

Възпаление

Хората страдащи от астма имат зачервяване и подуване на бронхиалните тръби. Смята се, че този вид възпаление нанася поражения в дългосрочен план, които могат да засегнат белите дробове много сериозно. Поради тази причина е от съществено значение да се приложи навременно лечение на възпалението, преди то да е засегнало и други органи.

Раздразнение на дихателните пътища

Дихателните пътища на хората с астма са изключително чувствителни и са склонни да реагират дори на животински пърхот, прах и дим. Поради тази причина е важно да прекарват много време помещения с много прах и други частици, които е възможно да предизвикат различни смущения.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: