Диабет и висока кръвна захар – лечение с билки

Здравословните билки в кухнята често пъти се оказват едни от най – добрите лекове срещу определени заболявания. Така се оказва и с диабета. Коварна болест, засягаща поне един член на нашето семейство.  Има много природни начини за намаляване нивото на кръвната захар, запознайте се с тях и се опитайте да си помогнете,  преди да е станало прекалено късно.

ДиабетКанела

Когато приготвяте домашни бисквитки използвайте канела, за да предотвратите нуждата на организма от захар. Канелата помага за регулирането на инсулина, което в последствие спомага за контрола на захар в кръвта. Това което трябва да запомните, е че канелата която се намира из рафтовете в магазините в повечето случаи е стара и не съдържа всички важни за организма вещества. В този ред на мисли, ако сте решили да изпробвате свойствата ѝ, ви препоръчваме да се снабдите с истинска канела. За да извлечете максимална полза от нея е необходимо да я ползвате ежедневно, слагайте в чая си канела вместо захар, кексовете също подправяйте с известно количество от този божествен аромат.

Бадемово брашно

Бадемовото брашно на практика не съдържа нишесте,  и това е причината да се ползва изключително от диабетици в кухнята.

Горчив пъпеш

Няколко изследвания са доказали, че екстракта от горчив пъпеш намалява кръвната захар при хора със заболяване от първи и втори стадий на диабет. Горчивия лимон съдържа съединения идентични с инсулина. Изсушен горчив лимон, може да се приготвя запарен, като чай.

Корени от глухарче

Корените от глухарче съдържат инулин, той се съдържа и в корените от репей. Приемат се под вид на чай или в добавка към кафето. Ново проучване на Американската Асоциация на Медиците установява, че дневния прием на кофеиновата напитка кафе, или чай предпазват развитието на диабета до втора фаза.

Много е важно всеки, който е болен от диабет да спазва всички предписани медикаменти от лекуващия го лекар. Освен това диабета засилва всички други болести, затова трябва да се консултирате предварително с лекаря си за възможни странични действия на някои от изброените билки.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: