Билки лекуват косопад – изпитано!

В наши дни хората изцяло са съсредоточени върху външния си вид. Поради тази причина тези които страдат от косопад са както обезпокоени, така и силно заинтересовани от различните билкови средства, които биха ги избавили от загубата на поредния косъм.

косопадВ тази статия първо ще обърнем внимание на причините за поява на косопад, и след това ще разгледаме няколко природни средства за лечение. Важно е да се открие корена на заболяването, за да бъде отстранен.

Нарастващия брой на хората страдащи от косопад е обезпокоителен, а причините могат да бъдат директни или индиректни. Неправилно хранене, нездравословни хранителни добавки, употребата на вредни за косата химикали, здравословен проблем, смяна на климата. Всички тези фактори се предполага че взимат участите, когато заговорим за косопад.

За да навлезем в детайлите на тези проблеми, първо е важно да направим крачка към правилното им третиране. Възможно най – добрите средства в борбата с косопада все още остават природните. Съществуват три основни метода за лечение на косопад чрез билки в домашни условия.

Билкови отвари

Aloe veraБилковите средства за защита при загуба на коса се определят, като най – ефективната технология. Природните средства за лечение, като билките са подарък от природата, който е истинско богатство. Заложената ефективност която имат растенията ги прави изключително търсени при редица заболявания. От древни времена билковите отвари се ползват  за заздравяване и подхранване на косата. Основните ползи от билковите отвари са абсолютно безвредни, евтини, лесно достъпни, без съдържание на химикали, и без абсолютно никакви странични ефекти. Това е главната причина поради която хората все по – често търсят билките, като средство за лекуване.

Съществуват доста подобни билкови рецепти, които помагат в борбата с косопада, те включват Алое Вера, градински чай, розмарин, юка…Всички тези билки са се доказали като ефективни. След употребата на екстракти от този вид косата е видимо по – блестяща и здрава.

Алое Вера се разглежда като майката на всички други билки с широкото си приложение тя е известна в цял цвят. В борбата с косопада сокът от листата на растението се нанася в корените и се оставя да предстои около 30 минути. След това се изплаква с вода, още след първите няколко манипулации ефекта е налице. Косата е по – здрава и окапването и намалява, малко по малко докато напълно спре.

Отвари с чеснова основа

Чесън в борбата с косопадаЧесънът се определя като едно от най – ефективните средства за борба с косопада. Различни съставки съдържащи се в чесъна предизвикват растежа на вече изгубената коса и спират косопада. В аптеките може да намерите олио от чесън, което да втривате в корените си, също в домашни условия с няколко скилидки може да натъркате корените на косата си. След първата употреба забелязвате по – силен блясък на косата. След две, три седмици започвате да виждате новата никнеща коса и спрелия косопад.

За да имат ефект всички тези билкови рецепти и отвари, трябва да бъдете постоянни в действията си. Ако чудото не се случи още след първите опити, не се отказвайте. При някои става по – бързо, при някои малко по – бавно. Проявете търпение.

Аюрведични продукти

Аюрведични средства за борба с косопадаАюрведичните масла и билкови масажи включват кокосовото масло, витамин Е, розмарин, хвощ, коприва, бреза. Масажите на скалпа с който и да е от тези видове аюрведични масла определено има животворен ефект върху косата.

Косопада не е за подценяване, колкото по – рано за справите с него, толкова по – добре. Заложете на билковите средства, не се доверявайте на съмнителни таблетки и мазила. Билките както вече споменахме, са евтин вариант за справяне с проблема, без странични ефекти, и сигурен ефект.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: