Отслабване с билки

Ако сте от онази част от хората, която иска да се отърве от наднорменото тегло или просто да свали няколко килограма, но разбира се искате това да се случи без да полагате особени усилия, има начин това да се случи. Всички сме наясно, че отслабването не е никак лесна задача, и поради тази причина се прекарват повече часове във фитнеса и се ограничават някои храни.

Повечето хора нямат достатъчно време и пропускат тренировките, или просто намират оправдание за това, същото е и с храната. Похапването на повече сладичко оправдаваме като си казваме, какво пък толкова и от това удоволствие ако се откажа…

Отслабване с билкиВажно е да знаете че съществуват билки, които спомагат за редуцирането на теглото, но това не е вълшебство. Вие също трябва да положите малко усилия, за да сте доволни от резултатите.

Ето и билковите средства които биха ви помогнали в борбата с излишните килограми.

 Лют червен пипер

Изследванията показват, че лютия червен пипер повишава телесната температура и ускорява разграждането на мазнините и въглехидратите. Лютия червен пипер също увеличава производството на епинефрин и норепинефрин, които от своя страна увеличават активността на нервната система. А тази активност спомага за намаляване нивото на апетита. Прибавяйки между 6 и 10 грама от субстанцията при всяко хранене или редно 25 грама за деня е напълно достатъчно за да намалите апетита си, което води до по – малък брой приети калории. Ако обаче страдате от киселини в стомаха или гастрит, това не е начина да сваляте килограми, защото единственото което ще получите са допълнителни болки в стомаха.

 Лют червен пиперЗелен чай

Свойствата на зеления чай са известни в цял свят. Всеки е чувал за отслабване със зелен чай. Той спомага за подобряване на метаболизма и играе ролята на антиоксидант.

Изследванията доказват, че ако на ден се приемат по 5 чаши зелен чай се изгарят близо 180 калории. Да, това не звучи никак много, но ако съчетаете приема на чай с физически упражнения и правилно хранене, ще забележите как килограмите започват да се топят.

 Зелен чайМорски водорасли

Морските водорасли са добър източник на минерали като хром и йод, освен това се смятат за природен стимулант за щитовидната жлеза. Обикновено морските водорасли се продават на капсули. Ако е установено, че напълняването ви се дължи на проблем със щитовидната жлеза, се консултирайте с лекар за приема на билковите отвари.

 Морски водораслиГлухарче

Глухарчето е билка която заменя много от минералите, премахва лошия холестерол и мастните киселини, преди да са се превърнали в мастни клетки. Глухарчето се смята за мощен диоретик и резултатите които дава са повече от задоволителни. Имайте предвид, че прекалената употреба на глухарчето може да причини електролитен дисбаланс. Преди да започнете приема, се консултирайте с лекар.

Глухарче Сибирски Женшен

Сибирския Женшен се препоръчва ако желаете да свалите излишните килограми. Той има способността да стабилизира нивото на кръвната захар. Това което е особено важно при приема на това растение е че подтиска желанието ви за ядене на продукти с високо количество на захар. Сибирския Женшен ви осигурява енергията за целия ден и помага тялото ви да изглежда във форма.

женшен

 

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: