Диета 5:2 за по-малко килограми

Режимът на хранене е първото, което трябва да промените, ако искате да пречистите организма и да се освободите от излишните тлъстини. А диетата 5:2 е една от най-подходящите, особено в края на пролетта и началото на лятото. Тя дава възможност на организма да се освободи от килограмите, но без да преживявате психически или физически стрес от промените в режима на храненето.

диета

Какво е различното при диетата 5:2?

Този режим не стресира тялото, както други диети. При него може да ядете каквото искате 5 дни от седмицата, а през два дни имате ограничение да приемате само определено количество калории – едва 500. Освен това помага за постепенна загуба на килограми, без да се лишавате от любимите си храни. Единственото, което е нужно, е на всеки 5 дни, два дни да ограничавате приема на калории. По този начин организма успява да се пречисти, а в същото време да изгори и част от мастните натрупвания. Обичайно, с тази диета се губи по един килограм седмично, но ако въведете и активна физическа дейност поне 3 пъти седмицата, може да свалите до 3 килограма за една седмица.

Как се прилага диетата 5:2?

През петте дни може да се храните, както винаги, без да променяте хранителния си режим. Важно е да се отбележи, че не са разрешени пиршествата и злоупотребите с храна. Не сте на диета, но и не прекалявайте с различните храни през седмицата. Много е важно през тези пет дни да сте спокойни и да не се чувствате стресирани от факта, че два дни ще трябва да промените храненето си.


Двудневен разтоварващ режим


Най-добре е да приложите двудневния режим през уикенда, но може и през седмицата да изберете два дни, по време на които да го спазвате. В този период не може да приемате повече от 500 калории на ден, при това разпределени внимателно. Това означава, че на закуска трябва да приемете около 200 калории, а за обяд и вечеря по 150 разпределени равномерно.


По отношение на храните, почти нямате ограничения, с тази разлика, че количеството продукти, което приемате, трябва да се равнява на около 500 калории. Може да консумирате кисело мляко, яйца, зеленчуци, хляб, риба, пиле или други храни, но общото количество калории не трябва да надвишава предвиденото.

Меню

Примерното меню за уикенда може да включва омлет о белтъци и пълномаслена извара за закуска, заедно с една краставица, нарязана на филийки, за обяд може да си позволите парче пилешко бяло месо и зелена салата. Като гарнитура е разрешена една малка филийка пълнозърнест хляб.


За вечеря е достатъчно парче рибно филе със салата и отново филия хляб. Препоръчително е да се избягват допълнителни мазнини и алкохол, но е разрешен приема на вода или чай, но без захар или мед. Ако се почувствате гладни, през нощта може да изядете купичка нискомаслено кисело мляко.

Диетата трябва да се спазва поне 2 месеца, за да се затвърдят резултатите. Със сигурност това е един от най-простите и лесни методи за сваляне на килограми. Не пропускайте да приемате повече течности по време на режима, за да се пречисти по-добре организма от токсичните вещества.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: