Хемороиди – симптоми и лечение

Какво представляват хемороидите?

Два от най-често срещаните типове хемороиди са външни и вътрешни хемороиди. Външните хемороиди са по външната страна на аналното отвърстие. Често пъти са болезнени, подуват се и причиняват дискомфорт. Най – явния симптом е сърбеж, причинен от  дразнене на кожата. В случай че кръвоносният съд се разкъса и се образува тромб, тогава имаме налице тромбозен хемороид. Вътрешните хемороиди се намират от вътрешната страна на   ректума. Понякога те може да бъдат  безболезнени и тези които страдат от тях не подозират, че ги имат. Може да прокървят , ако се раздразнят. Неизлекувани навреме, вътрешните хемороиди може да предизвикат  пролапс и прищипване. Пролапсни хемороиди са вътрешни хемороиди, които са толкова разширени, че са излезли извън ануса.
Ако аналният мускул (сфинктер) получи спазъм и заклещи пролапсните хемороиди извън аналното отвърстие, се прекъсва кръвният поток и хемороида става прищипан хемороид.

хемороидиСимптоми

В началния стадий на оформянето на хемороиди отличителен симптом е появата на сърбеж и парене в областта около ануса. Сърбежа се увеличава след дефекация.При следващата степен от развитието на хемороидите може да се забележи зацапване на бельото със секрет. Съществува вероятност от появата на възпаления по и около седалищните части. Това възпаление се получава в  резултат на отделения секрет.В случай че не обърнете внимание на проблема навреме, заболяването ще  продължи  да се развива в следствие на което ще се появят по – сериозни проблеми. Основния симптом при появата и развитието на хемороиди е появата на болка. Болката като признак се наблюдава  при външните хемороиди. Причината за тази неприятна болка е   раздразнението и нарушаването на повърхността на хемороидите от твърдите фекалии и използването на тоалетна хартия.

Ако хемороидите не са в особено напреднал стадии, има възможност да бъдат излекувани чрез билки, не е необходимо от самото начало да мислите за оперативна намеса или силни таблетки с неизвестно поражение върху другите ви органи. И все пак е препоръчително да се консултирате с лекаря си, защото билколечението понякога може да крие и опасности, особено ако имате проблеми със стомаха.

Алтернативно лечение на хемороиди

Лечение на хемороидите с билкиБилкова отвара 1

Тази рецепта е пробвана и е дала пълен ефект

Пет пакетчета семе от магданоз се смилат на прах. Взема се три пъти на ден
преди ядене по една чаена лъжица заедно с една лъжица супена мед.
Всичко това не се смесва предварително.

Билкова отвара 2

100г червен кантарион (без корен), 100г . троскот,  50г репей (само коренът), 100г жълт равнец, 50г решетка (само коренът), 50г овчарска торбичка (цялата без корена), 50г глухарче (цяла с корена).
Всички тези билки се нарязват на ситно и се разбъркват.  Приготвената смес се разделя на десет дози. Всяка доза се изсипва  в 5 литра вода и се оставя да ври, докато от  течността остане само 2 литра.
Пие се при напреднал стадий  на заболяването 5-6 пъти, при начален стадий– 3  пъти преди ядене.
Ако имате обилно кръвотечение , дозата на овчарската торбичка се утроява – 150г.

Билкова отвара 3

Вземат се по една шепа листа и плодове от черен (дървесен) бъз. Варят е в 1 л вода в продължение на 20 минути.
След изстиване течността се прецежда и се пие по една чаена  чаша сутрин след хранене и вечер – преди лягане.
След 5-6 дена се получава желаният лечебен ефект.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: