Как да изберем обувки за нашето бебе?

bebeshki-obuvki

Какви обувки да изберем за нашето бебе? Когато бебето започне да ходи, възможността да се държи изправено и стабилно, е от голямо значение.
За да развие сигурност и баланс, позволете на бебето си да ходи босо. Но не забравяйте, че в някои случаи е по-добре да му осигурите защита на краката.
Изборът на бебешки обувки от раждането, докато стъпалото се развие и укрепне, не е лесен. Важно е да внимавате, какви точно бебешки обувки избирате за вашия дребосък.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че обувки не се слагат на краката на новородени. Изчакайте детето да стане поне на 3 месеца, преди да започнете да му купувате обувчици. Или направо изчакайте да започне да прави опити да ходи. След като купите детските обувки, постарайте се да изберете модел, който стои стабилно и обхваща добре детския крак, но не е нито хлопащ, нито твърде тесен. Изборът на детски обувки трябва да бъде прецизен, в противен случай, може да деформирате детския крак.

  • Обувките за бебета трябва да бъдат супер меки и да имат супер мека подметка. Обувките трябва да можете да огънете лесно и във всички посоки.
  • Подметките на обувките за бебета трябва бъдат меки и да не се плъзгат, за да се предотврати плъзгането на бебето.
  • Обувките за бебета трябва да бъдат от лек материал, който може да диша. Най-добре е да бъдат изработени от мека кожа или мек плат. Никога не купувайте твърди обувки, които могат да попречат на развитието на крака или такива, в които кожата не може да диша. Стъпалата на бебетата често се подуват, така че материала, който може да диша, е от огромно значение.
  • Обувките трябва да трябва да бъдат удобни и лесни за събуване и обуване. Докато бебето ходи, то трябва да се чувства стабилно. Затова е добре между петата и края на обувката да можете да пъхнете малкия си пръст. Това показва, че обувката е достатъчно свободно. А пространството от върха на палеца на бебето до носа на обувките, трябва да е широко колкото палеца. Ако обувките са изработени от мек плат, трябва да можете да щипнете малко от материала в най-широката част от краката, в противен случай е вероятно обувките да стягат.
  • Не забравяйте, че краката на децата растат много бързо, така че обувките може и да му умалеят лесно. Затова не е лошо да правите проверка всеки месец, за да се уверите, че обувките все още са му по мярка. И в случай на нужда, да купите нови.
  • Проверете дали има проблемни места. Оставете бебето да се движи и да ходи нормално за кратко. След това свалете внимателно обувките, проверете дали има червени или раздразнени места крак. Ако има, обувките не са добри и е най-добре да ги върнете, или да ги смените.
  • Обувките с велкро лепенки ще можете да обувате много по-лесно, отколкото тези с връзки. Недостатък на лепенките е, че и самото бебе ще може много лесно да ги сваля, ако реши да превърне откопчаването им в игра.

И накрая – когато избирате бебешки обувки по интернет, доверете се на доказани марки. Онлайн магазин www.funkykids.bg. предлага внос на детски дрешки и обувки от Англия, които напълно отговарят на стандартите за качество.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: