Избелване на зъби – домашни рецепти

Страхотната заслепяваща усмивка, е това което всеки иска. За добро или лошо, това как изглеждат зъбите ни, помага за да определи и какви хора сме. Когато срещнете някой за първи път и видите тези прекрасни бели зъби, със сигурност това е едно от нещата, които запомняте. Безброй много избелващи пасти, гелове, четки за зъби, и какви ли не още средства се предлагат на пазара, но повечето са с краткотраен ефект, ако изобщо има такъв. Домашните рецепти за избелване на зъби не ви костват средства, и напразни надежди! От вас се изисква само постоянство и ефекта ще е налице.избелване на зъби Ето и нашите предложения

Лимонов сок и сол

Това от което имате нужда за първата домашна рецепта е сок от лимон и сол. Една супена лъжица от сока смесете с половин лъжичка сол и натъркайте зъбите си. Ако всяка вечер третирате зъбите си по този начин, след около 2 седмици зъбите ви ще са перленo бели. Ефекта ще започнете да забелязвате дори след първите няколко дена. Не прекалявайте с лимоновия сок понеже той може да увреди зъбния емайл. Една чаена лужичка е напълно достатъчна.

Портокалови кори

Портокаловите кори- вместо да ги захвърлите в коша, вземете едно парче и с бътрешната бяла част търкайте зъбите си нежно. Това от една страна ще ги направи блестящи, а ако системно ползвате портокаловите кори, те ще премахната и петната от цигари и кафе по зъбите ви.

Сода бикарбонат

Друго доста известно средство за избелване на зъбите е сода бикарбонат. Една чаена лъжичка е напълно достатъчна. Няколко капки вода и търкане всеки ден поне веднъж измивайте зъбите си със сода. Ефекта е много бърз и задоволителен.

Кислородна вода

Кислородната вода е най – широко разпространеното домашно средство за избелване на зъби. Тя може да се комбинира с лимонов сок. При постоянство в употребата и зъбите ви със сигурност вече няма да са същите.

Лимонов сок

Лимоновия сок използван единично в употреба не се препоръчва, защото киселина мойе да увреди зъбите ви. Ягодите също. Но нищо не пречи да натъркване съвсем малко количество от лимоновия сок или една ягода просто за да блестят вашите зъби.

Босилек

Друго известно средство за избелване на зъбите е босилека. След като се изсушат листенцата се стриват на прах, може да се ползват в допълнение към пастата за зъби или самостоятелно.

Ако искате да имате здрави бели зъби това са някои домашни рецепти, които могат да ви помогнат. Но ще бъде много по – -добре, ако се предпазите от самото потъмняване. Кафето, силните чайове, цигарите, шоколада…за някои от вас това са незаменими удоволствия, но ако се замислите те в повечето случаи ви вредят. Затова би било добре да се замислите за здравето си.

Ако са ви познати и други домашни рецепти за избелване на зъби споделете с нас, за да допълним информацията.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: