Как да отслабнем здравословно и без опасни диети

https://bolkata.com/wp-content/uploads/2014/03/Здравословно-отслабване.jpg

Диетите не само са средство за редуциране на теглото чрез промяна на хранителния режим, но и риск за здравето ни. Неправилно прилагане на неподходяща за организма ни диета, може да създаде много проблеми и да доведе до неочаквани поражения за здравето. Предлагаме ви няколко съвета как да се справите с излишните килограми без риск за здравето ви и без опасни диети.

Забравете за магическите хапчета

Всеки ден виждате всевъзможни реклами за хапчета, които ви обещават отслабване, едва ли не мигновено. Магическо хапче за отслабване няма, така че по-добре забравете за тях. Таблетките за потискане на апетита, дори на растителна основа могат да бъдат не само неефективни, но и опасни за здравето. Особено, ако са с неустановен произход, или са произведени в държава, чиито стандарти върху лекарствата не отговорят на изискванията на българските и международните изисквания за безопасност.

Ако искате да потиснете апетита си, пийте повече течности. Чаша чай, или чаша вода половин час преди хранене ще разреди стомашните сокове и ще потисне чувството за глад. Избирайте по-течни храни, които ще ви заситят. Също така яжте повече салата и не пийте вода поне 30 минути след хранене, за да може стомахът ви по-лесно да смели храната ви.

Течните диети не са решение

Много можем да кажем за течните диети и рисковете от тях. Внимавайте със сокотерапията или диетите базирани изцяло на течен хранителен режим, тъй като продължителното им прилагане може да увреди стомаха ви. Можете да прилагате една течна диета максимум три дни, като имайте предвид, че сама по себе си, тя няма ви помогне да свалите килограми, а по-скоро да пречистите организма си. В този период е добре да консумирате много вода, повече чай, както и прясно изцедени сокове. Избягвайте млякото и плодовете богати на захари, тъй като те са висококалорични.

Протеиновите диети също крият рискове

Диетата на Пиер Дюкан е една от най-разпространените и прилагани диети в момента, но има своите негативни страни. Вариантите на тази диета са много, но водят предимно до пренасищане на организма с протеини и почти нулев прием на въглехидрати или мазнини. В резултат можете да си спечелите проблеми с бъбреците, както и авитаминоза, тъй като по време на диетата се приема главно и единствено месо. Вместо да прилагате подобен тип диета заложете на разделно хранене.

Определете си ден от седмицата, в който да консумирате само месо, само салата, само млечни продукти, само течности, или само тестени изделия, за предпочитане пълнозърнести или такива, които изобщо не съдържат в състава си бяло брашно. Така ще свалите най-безопасно и сигурно килограми. Изберете и един ден от седмицата, в който да пиете само вода и чай — това ще ви помогне да пречистите организма от токсините и така да редуцирате теглото.

Обърнете внимание на храната

Също така обърнете внимание на храната, която консумирате. Проверявайте дали производителите са сертифицирани по стандарт ISO 22000. Стандартът служи за гарантиране безопасността на храните по време на целия производствен цикъл—от избора на суровините, до доставяне на крайния продукт за клиента. Освен това, дори пакетирането се извършва под строг контрол, като по този начин може да сте сигурни, че храната, която консумирате не е само безопасна за здравето ви, но и отговаря на международните стандарти за качество.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: