Лечение на бяло течение с природни средства

Появата на бяло течение винаги е деликатен проблем, за който жените не обичат да говорят. Обичайно то е нормална пречистваща и защитна реакция на организма и само по себе си не е повод за паника. Понякога обаче е съпътствано и с други симптоми като сухота на интимните области, сърбеж, парене, промяна на цвета или мириса на урината, а това вече е признак за наличие на инфекция. Има много причини за появата на бяло течение, затова ако се чувствате дискомфортно и то е съпътствано и с други симптоми, след появата му е най-добре  да се консултирате с гинеколог.

Народната медицина също помага при подобни възпалителни процеси и може да значително да облекчи положението и дори да разреши успешно проблема. Затова ви предлагаме и няколко изпитани във времето рецепти, които доказано помагат.

чай за бяло течение

1.Парни бани от смрадлика срещу инфекция

Има множество подходящи средства в аптеката, които да помогнат. Или можете да си направите сами такива. Настойка от лайка действа антибактериално и предпазва интимната зона от развитие на инфекции. 1 супена лъжица лайка се запарва в литър вода и се оставя да престои докато изстине. След това се прецежда, а готовата смес се разрежда, като 100 мл настойка от лайка се разреждат с 200 мл вода. Правят се интимни бани с тази смес, докато сърбежите или дразненето изчезнат.

Смрадликата пък се използва за парни бани, отново на същия принцип. 2 — 3 лъжички смрадлика се заливат с вряла вода за няколко минути, а след това възпалените области се излагат над парата в рамките на 10 минути. Изстиналата настойка се прецежда и с нея се правят промивки след това.

2. Промивки със сминдух предпазват от влошаванена проблема

2 — 3 лъжички семена от сминдух се запарват в 1 литър вряща вода и се оставят да се накиснат около половин час в нея. След това се прецеждат и с настойката се правят промивки на интимните области по 3 — 4 пъти дневно.

3. Малинов лист за укрепване на матката и пречистване на организма

Листата на малиновия храст са известни с многобройните си ползи за човешкото здраве. Затова и не е изненадващо, че намират толкова широко приложение не само във фитотерапията, но и в традиционната медицина. Сред народните средства са познати като полезно средство при женски болести. Листата от малина действат стимулиращо на матката, тонизират мускулите и успокояват контракциите по време на цикъл

Чаят от малинов лист включва запарка на 2 чаени лъжици листа с 1 — 2 чаени чаши вряла вода. Оставя се да престои около 10 — 15 минути и се пият по 1 — 2 чаши на ден.

4. Бял божур

Белият божур се смята за много добро средство за терапия, когато искате да третирате различни гинекологични проблеми, включително и бяло течение. 4 мг от корена се заливат с вода и се приемат по схема 3 пъти на ден.

5. Ябълков оцет лекува интимни инфекции

И накрая, едно изпитано средство, взето директно от домашната кухня. А именно — ябълков оцет. Последният е добре да бъде получен в домашни условия, за да сте сигурни, че сте запазили полезните му свойства. Смесват се равни количества дестилирана вода и ябълков оцет и се правят интимни бани с него веднъж или два пъти на ден, в продължение на няколко дни. За по-добър успех най-добре е да пиете чаша вода с една или 2 супени лъжици суров ябълков оцет веднъж дневно.

Може да харесате още...

Оставете вашия коментар: