Как да лекуваме колита в домашни условия

Колита е състояние включващо възпаление на дебелото черво, което причинява сериозни болки. Обикновено състоянието се характеризира с язви, които се срещат по стените на дебелото черво, а те са породени от не здравословно хранене, запек, лошо храносмилане, прекомерната употреба на антибиотици или хапчета и алергии към храна също могат да бъдат причина за появата на язви.

Колит

Веднъж появи ли се колит означава, че сте били изложени на възпаление, което е дразнело нежната мембрана на дебелото черво.

Симптомите свързани със заболяването са: диария, безсъние, чувство за подуване на корема и тежка загуба на тегло.

Въпреки всичко съществуват ефективни домашни средства за превенция и лечение на колита. Предлагаме и да се запознаете с някои от тях в редовете по – долу.

Алое Вера

Алое Вера се е използвало в продължение на години за различни видове заболявания и инфекции. Съединения открити в това растение са доказали ефекта си върху заздравяването на дебелото черво. Екстрактът от Алое Вера действа и като болкоуспокояващо. Вземете няколко листа от билката и изстискайте сока в чаша, добавете вода и пийте два пъти на ден сутрин и вечер. Също така може да варите листат на чай и да приемате по същия начин.

Алое ВераЧесън

Чесънът е едно от най – ефективните домашни средства за борба с колита. Той има антибиотични и противовъзпалителни свойства, които го правят ефективен при защита на храносмилателната система помага за храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Необходимо е всеки ден да изяждате по няколко сурови скилидки чесън въпреки неприятния вкус и аромат. Добавяйте чесън във всяко подходящо ястие. Резултатът ще ви хареса.

ЧесънЖен – Шен

Азиатският Жен – Шен е прочут с чудотворните си свойства, които насърчават общото здраве на храносмилателната система, като е изключително ефективен в борбата с възпаленията. За да го използвате в борбата с колита може да смесвате по 3 – 4 щипки стрит на прах Жен – Шен в чаша с вода и да приемате сутрин и вечер.

Жен ШенМътеница

Известно е че мътеницата има успокояващ ефект върху дебелото черво и така да се каже „инсталира“ добри бактерии в червата, които спомагат за заздравяването на малки язви и подобряват храносмилането. Мътеницата се получава чрез „избиване“ на мляко, като всички мазнини от него изчезват. Приема се при пъти на ден по една чаша.

Мътеница

Прочетете още...